Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Τι είναι το RAT ή Remote Access Trojan;

remote access trojan or rat
RAT σημαίνει Remote Access Trojan ή Remote Tool Διοίκησης. Είναι μία από τις πιο επικίνδυνο ιό από τους μέσω του διαδικτύου. Χάκερ μπορεί να χρησιμοποιήσει RAT για να πάρει τον πλήρη έλεγχο στον υπολογιστή σας. Αυτός μπορεί να κάνει ουσιαστικά τίποτα με τον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιώντας RAT χάκερ μπορούν να εγκαταστήσουν keylogger και άλλων κακόβουλων ιών εξ αποστάσεως τον υπολογιστή σας, μολύνει τα αρχεία στο σύστημά σας και πολλά άλλα. Σε αυτό το post θα σας πω για το τι χάκερ μπορεί να κάνει με τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το RAT και να σας πω για μερικά χρησιμοποιούν συνήθως RAT από τους χάκερ.

Τι είναι το RAT;

Όπως έχω πει στην εισαγωγή μου παράγραφο RAT είναι trojan απομακρυσμένης πρόσβασης. Πρόκειται για μια ειρήνη του λογισμικού ή του προγράμματος που χρησιμοποιεί χάκερ να πάρουν τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σας. Μπορεί να σας στείλουμε σε μορφή εικόνων, βίντεο ή οποιαδήποτε άλλα αρχεία. Τους είναι μερικά RAT που ακόμη και το λογισμικό προστασίας από ιούς δεν μπορεί να ανιχνεύσει. Έτσι, πάντα να είστε σίγουροι για το τι κάνετε λήψη από το διαδίκτυο και ποτέ δεν αποθηκεύσετε ή να κατεβάσετε τα αρχεία που ανώνυμος χρήστης μπορείτε να στείλετε μέσω του ταχυδρομείου ή chat room.

Τι μπορείτε να κάνετε με το RAT;

Μόλις ένα RAT έχει εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε χάκερ μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα με αυτόν τον υπολογιστή. Μερικά κακόβουλο εργασία που μπορείτε να κάνετε με το RAT είναι οι παρακάτω:
  • Μολύνοντας αρχεία
  • Εγκατάσταση Keyloggers
  • Έλεγχος του υπολογιστή
  • Απομακρυσμένη έναρξη κάμερα, ήχους, ταινίες κλπ
  • Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας για να επιτεθεί ιστοσελίδα (DDOS)
  • Προβολή οθόνης

Αβλαβής RAT ή καλή RAT

Όπως έχετε δει πώς harmfull RAT είναι για τον υπολογιστή σας, αλλά τους είναι μερικές καλές RAT που κάποιοι από εσάς μπορεί να χρησιμοποιείτε καθημερινά. Μπορεί να έχετε ακούσει για το TeamViewer, είναι ένα λογισμικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγχετε τον υπολογιστή κάποιου ατόμου με την άδειά του για τη μεταφορά αρχείων, κοινή χρήση της οθόνης σας και πολλά άλλα.

Μερικοί χρησιμοποιούνται συνήθως RAT

  • ProRAT
  • Cybergate RAT
  • DarkComet RAT

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου