Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Μην να εξαπατηθούν από κακόβουλο Short Links-Εδώ είναι πώς εσείς Επιβεβαιώστε τη διεύθυνση URL προορισμού Πριν Κάνοντας κλικ





Shorteners σύνδεση όπως TinyURL και bitly είναι μεγάλη για το Twitter (ή οποτεδήποτε είστε περιορίζεται στο διάστημα), αλλά είναι επίσης μεγάλη για τους χάκερ . Είναι εύκολο να κρύψει ένα κακόβουλο link σε μια αθώα εμφάνιση συντομευμένη διεύθυνση URL, η οποία αυξάνει τις πιθανότητες ότι οι άνθρωποι θα κάνουν κλικ σε αυτό.
Μόλις κάνετε κλικ σε αυτό, μια σύνδεση μπορεί να σας μεταφέρει στο "ξεκαρδιστική νέο βίντεο" που απλά έπρεπε να δούμε, ή θα μπορούσατε να καταλήξετε σε μια περιοχή ότι κάποιος που έχει συσταθεί για να σας πάρει για να κατεβάσετε ή να εγκαταστήσετε κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν, όμως, μερικοί τρόποι για να εντοπίσετε κακόβουλο συνδέσεις πριν κάνετε κλικ.

Δείτε το Προορισμός σύνδεσης στη γραμμή κατάστασης

Η πρώτη υπεράσπισή σας είναι η δική γραμμή κατάστασης του browser σας. Όταν περνάτε πάνω από ένα σύνδεσμο με τον κέρσορα σας, η γραμμή κατάστασης θα σας πω το στόχο του συνδέσμου. Αν ο browser σας δεν έχει μια γραμμή κατάστασης, υπάρχουν add-ons που μπορείτε να κατεβάσετε για να πάρετε ένα.
Προφανώς, υπάρχουν τρόποι για τους απατεώνες για να πάρει γύρω από αυτό, αλλά αν γραμμή κατάστασης σας σας λέει η σχέση πηγαίνει κάπου αλλού εκτός από όπου νομίζετε ότι θα πρέπει, ίσως δεν πρέπει να κάνετε κλικ χωρίς περαιτέρω διερεύνηση. Πράγμα που μας φέρνει στο επόμενο σημείο μας.

Χρήση μιας Unshortening Ιστοσελίδας

Υπάρχουν ιστοσελίδες που σας επιτρέπουν να ελέγχετε στόχο ενός συνδέσμου από το "unshortening" αυτό, όπως CheckShortURL ή unshort.me. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικολλήσετε τη συντομευμένη σύνδεσμο στη γραμμή και κάντε κλικ Unshorten , και το site θα σας δείξει την πλήρη σύνδεση, έτσι ώστε να γνωρίζουν πού πηγαίνει πραγματικά.

Χρησιμοποιήστε επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης έχουν επίσης add-ons ή επεκτάσεις που μπορείτε να εγκαταστήσετε για να κάνει αυτό για σας χωρίς να χρειάζεται να επισκεφθούν ένα ξεχωριστό χώρο, όπως unshorten.it για τον Firefox και Chrome, και προεπισκόπηση add-ons όπως Swift Previewγια το Chrome.
Βοηθά επίσης να κάνει πάντα ότι το λογισμικό anti-virus λογισμικό σας είναι ενημερωμένο, ώστε να έχετε μια καλύτερη ευκαιρία να προειδοποιήσει αν κάνετε κλικ σε κάτι που δεν θα πρέπει να έχουν.

Χρησιμοποιήστε τη διαίσθησή σας

Και τέλος, ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ανίχνευση κακόβουλων συνδέσεις είναι να χρησιμοποιούν τη διαίσθησή σας. Αν αυτό ακούγεται σαν μια απάτη, ή είναι πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό, συνήθως δεν είναι. Η κοινή λογική λέει ότι δεν μπορούν όλοι να είναι "ένα εκατομμυριοστό επισκέπτη," ενός τόπου και οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν φίλους σε Νιγηρία , οπότε αν ένας σύνδεσμος φαίνεται ύποπτο, είναι μάλλον καλύτερο να αφεθεί unclicked.
Έχετε ποτέ εξαπατήθηκαν από ένα ψεύτικο σύνδεση; Πες μας την ιστορία σας στα σχόλια.

1 σχόλιο: